Melyek a kedvenc horgolótűim, kötőtűim?

Mivel a táskáim, tárolóim zsinórfonalakból készülnek, muszáj volt találnom olyan horgolótűket, amelyek bírják a strapát!
Képzeljétek, eleinte egy bambuszból készült 8 mm-es horgolótűt használtam (akkor még pólófonalakhoz), de sokat szenvedtem vele, állandóan vízhólyagok lettek tőle az ujjaimon. Aztán teljesen véletlenül botlottam bele a Prym ergonomikus horgolőtűibe (6mm és 8 mm)– komolyan mondom, szerelem volt első horgolásra! Természetesen a rengeteg igénybevételnek köszönhetően már lefejeztem belőlük jópárat, (kedves alkotótársak, ugye ismerős?) viszont kijelenthetem, hogy abszolút jól bírják a rengeteg horgolást, gyönyörűen megküzdenek a zsinórfonalakkal, és nem utolsó sorban még soha nem törtek vízhólyagot a kezemre! Azt azért megsúgom, hogy ha jázmin mintát horgolok, ahhoz műanyag nyelű fém tűt használok (féltem a műanyagokat!)

Kötéshez pedig kizárólag körkötőtűket használok, szeretem, mert sokkal jobban belesimulnak a kezembe, mint az egyenes változataik (sőt, kicsit biztonságosabbnak is érzem őket, pláne ha gyerekek közelében dolgozom). Van egy nagy kedvenc bambusz szettem, amit még a férjemtől kaptam – ez a Clover USA Takumi Bamboo szettje, melyben cserélhető damilok és rengeteg különbőző méretű kötőtű található. Különösen szeretem, hogy ezek rövidebb tűk, mint amik általában elérhetőek az itthoni rövidáru üzletekben, úgy érzem kevésbé fárad el így a kezem!

A sapikhoz mindig 40 cm-es körkötőtűket használok, ezekből azért beszereztem jópárat az őszi-téli nagyüzemre való tekintettel. Általában 5 mm, 5.5 mm, 6mm és 8 -9 mm-es tűkkel dolgozom. A Drops fix kötőtűíből is vannak kifejezett kedvenceim ebben a méretekben, sőt az Addi Click cserélhető változatait is nagyon szeretem, kifejezetten a rövidebb, hegyesebb csipkekötéshez való darabokat.

Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést, ha épp horgolótűt, kötőtűt kerestek. Nekem ezek a darabok váltak be igazán, ezek azok, amelyek legjobban kézreállnak, amikkel a legkönnyebben megy a munka!

Jó kézimunkázást kívánok Nektek,
Dia

Shopping Cart
Scroll to Top
Call Now Button